Меню Затваряне

Покана за празник на Местна инициативна група Радомир-Земен

Местна инициативна група Радомир-Земен ще проведе първия си празник на 21 септември  в гр. Радомир, градски парк, начало 12:00 ч. и на 22 септември – гр. Земен, НЧ „Светлина-1924“, 12:00 ч. Целта на събитието е да се популяризира дейността на МИГ, да се представят местните производители и бизнес на територията на община Радомир и община Земен, културно-историческото наследство, традициите и обичаите.

Празничната програма ще започне с посрещане на официалните гости на събитието и офис на открито, където ще се представи дейността на МИГ-Радомир-Земен.

Подготвена е богата музикална програма, в която ще вземат участие даровити деца от местните училища и самодейни изпълнители.

„Улица на занаятите“ и „Улица на производителите“ ще дадат възможност на производители и занаятчии от двете общини  да представят продуктите си.

Ще бъде представена и част от Изложбата „Реставрация и представяне на урни и дарове от най-големия тракийски некропол” – находки намерени край Радомир .

За най-малките участници в празника сме подготвили много интересни и забавни игри (рисуване върху керамика, изработване на бижута, конкурс за най-красива рисунка върху асфалт).

Една от изненадите на празника е голяма 30 килограмова питка, приготвена от местен производител.

Очакваме Ви с нетърпение да споделим магията на празника!

Translate »